Египтянинът Ахмед Бахаа получи световна слава в последните дни, след като световните медии показаха забележителната прилика между него и най-известния му сънародник Мохамед Салах.

Приликата между двамата е наистина забележителна, а Бахаа признава, че дори собственият му син го смята за Салах. Той разказа и забавна случка как в къщата на самия Салах никой не е разбрал, че това е друг човек.

Стряскащо! Появи се втори Салах

„В началото не бях убеден, когато много хора казаха, че изглеждам като Мохамед Салах и някои ме призоваха да пусна по-дълга коса, за да приличам още повече на него. Така реших да отида да се срещна с него в къщата му и когато влязоха в селото за първи път, бях изненадан, че хората ме смятаха за Мохаед Салах, не забелязаха, че само приличам на него и не можех да им кажа, че не съм той. Никой не бе убеден.”

Забележителната прилика понякога дори пречи на Бахаа: „Понякога излизам с децата и съпругата ми и не мога да се наслажда, защото много хора се събират около мен. Ако това се случи пред моите приятели, няма проблем, но е проблем, когато се случва като съм с жена си, така че много често не излизам с нея.”

„Моят син Янис, който е на година и половина, когато гледа реклами на Салах по телевизията, вика ‘татко…татко’, не знам, дали обича мен или Мохамед Салах, когото вижда по телевизията.”