Основните кандидати за английския гранд Манчестър Юнайтед - Шейх Ясим бин Хамад Ал Тани и Сър Джим Ратклиф са били уведомени, че са преминали към следващия етап от процеса за закупуването на клуба, твърдят The Telegraph и Sky Sports.

Поне още един неназован участник в търга също e успял да премине към следващия етап, в който заинтересованите страни ще се срещнат с Raine Group, която ръководи процеса по сделката, по-късно този месец на „Олд Трафорд“, преди да получат достъп до подробна финансова информация, която ще им позволи да направят окончателни оферти.

Gulliver/GettyImages
40 снимки

Шейх Ясим и Ратклиф искат да купят пълния пакет акции на Манчестър Юнайтед, докато другите кандидати се интересуват единствено от придобиването на миноритарен дял.

Шейх Джасим вярва, че неговата оферта е най-добрата за клуба. Той е готов да изплати всички дългове на клуба. Ратклиф също остава решен да купи Манчестър Юнайтед и е напълно твърд в намерението си, особено, след като е фен на отбора. Собственикът на INEOS вярва, че е направил много добро предложение, което ще превърне клуба в модел на прогресивна собственост, ориентирана към феновете.

Въпреки това първоначалните им оферти не достигнаха обявената от настоящите собственници на „червените дяволи“ - семейство Глейзър, цена от 6 милиарда паунда. Фактът, че Шейх Ясим и Ратклиф са преминали към следващия етап от процеса, предполага, че семейство Глейзър, въпреки опасенията, са готови да продадат клуба на правилната цена.