Вече няма вариант бившият селекционер на Англия Сам Алардайс и мениджърът на Уотфорд Марко Силва да поемат тима на Евертън, съобщава Sky Sports. "Карамелите" продължават да си търсят нов наставник, след като освободиха Роналд Куман от поста миналия месец.

Според информацията Алардайс, който през лятото обяви, че слага край на мениджърската си кариера, не е останал доволен от предложението на Евертън - договор до края на сезона. Големия Сам е заявил, че това не е достатъчно, за да го върне в играта и е сложил край на преговорите.

От Уотфорд пък категорично са отрязали мераците на мърсисайдци за Силва, който има договор за две години със "стършелите" без клауза за прекратяване на контракта при определена компенсация.

От Sky Sports твърдят, че португалецът проявява интерес към свободния пост на "Гудисън Парк", но ръководството на Уотфорд няма да му позволи дори да разговаря с други клубове.

Ранният фаворит за заместник на Куман - мениджърът на Бърнли Шон Дайш, изобщо не е попадал в сметките на Евертън и преговори с него не са водени. При това положение все по-големите са шансовете временният наставник Дейвид Ънсуърт да получи поста до края на сезона. Ънсуърт вече изрази желанието си да бъде назначен за постоянно начело на "карамелите".