Мениджърът на Ливърпул – Юрген Клоп, разкри, че две от контузените звезди на тима са готови за игра и най-вероятно ще попаднат в групата на „червените” за сблъсъка с Уулвърхемптън в сряда. Става дума за централния защитник Ибрахима Конате и нападателя Дарвин Нунес.

Французинът се контузи в мача за ФА Къп срещу Брайтън миналия месец, но се завърна към пълноценни тренировки през миналата седмица. В същото време уругвайският нападател на „мърсисайдци” пропусна нулевото равенство с Кристъл Палас през уикенда заради травма в рамото, която той получи в мача с Нюкасъл.

„Ибу (Ибрахима Конате – бел.ред.) тренира абсолютно нормално вчера, Дарвин също. Сега трябва да видим как ще реагират, особено Конате”, коментира Клоп.

„Откакто се контузи той не е имал други проблеми, искахме да му дадем повече време за тренировки преди да го включим в групата отново. Би трябвало да е добре. За Дарвин трябва да видим. Става дума за рамото. Вчера всичко изглеждаше добре и при него, но все пак някои хора трябва да ми кажат как е реагирал след тренировките”, каза още германският специалист.

В същото време Клоп потвърди, че извън строя остават Тиаго Алкантара, Джо Гомес и Луис Диас. Колумбиецът води индивидуални занимания, но все още не се е включил към тренировките на първия отбор.