Уест Бромич Алибън се нуждаеше от цялото търпение и хладнокръвие на света, за да елиминира третодивизионния Питърбъро при преиграването на мача им от 4-ия кръг на ФА Къп. Тимът на Тони Пюлис хвърли доста усилия, за да пречупи опонента си от Първа лига, който учудващо или не поведе в резултата. В крайна сметка решителен гол на Дарън Флетчър оформи равенството 1:1, което се запази и след продълженията. При дузпите си пролича големия опит на вратаря Бен Фостър и липсата на такъв у младите Мартин Самуелсен и Лий Енгъл, които въпреки добрите си изяви в хода на мача, направиха решителни пропуски.

Макар и тимът на Греъм Уесли да се намира на 8-о място в третото ниво на английския футбол, това по никакъв начин не си пролича. Още от началото неговите момчета се хвърлиха в атаки, като най-чистото им положение дойде в 20-ата минута. Тогава Коултърст много добре остави топката вдясно за Хари Бютиман, чийто контрол леко поизневери и затова ъгълът пред халфа се затвори. Той все пак стреля точно в очертанията на вратата, а Бен Фостър изби.

Постепенно Уест Бромич изнесе играта в по-предни позиции и в 36-ата минута Саломон Рондон отлично свали топката за Бераино. Англичанинът веднага стреля към горния ляв ъгъл, като кълбото премина на сантиметри покрай целта. Не много след това, в 40-ата минута Кристиан Гамбоа се включи чудесно отдясно и центрира остро пред вратарското поле, където стражът Бен Оник се размина. Това позволи на Джеймс Маклейн да шутира към вратата, ала в последния миг защитник се хвърли на шпагат.

Втората част донесе и първият гол. В 55-ата минута груба грешка на Уест Бром в разиграването доведе до контраатака, при която Енгъл проби отдясно и с успореден пас намери Джон Тейлър на другия фланг. Последният влезе в наказателното поле и стреля през краката на Джеймс Честър, за да матира Фостър – 1:0.

В 69-ата минута домакините изтърваха друг златен шанс, като този път централният защитник Майкъл Бостуик скочи най-високо и стреля точно с глава от 8-9 метра. Малко пред голлинията топката рикошира от тялото на футболист на Уест Бром и прелетя над гредата.

„Дроздовете“ влетяха обратно в срещата с много красиво попадение на Дарън Флетчър. Резервата Стефан Сесеньон комбинира отляво по атаката с Джеймс Маклейн, който опита да я извади към точката на дузпата. Центрирането бе отклонено от защитник в син екип, след което Флетчър посрещна кълбото директно от въздуха, за да го забие право под дясна сглобка – 1:1.

Двубоят можеше и да не стигне до продължения, ако не бе чудесната намеса на Бостуик четири минути преди края. Тогава вратарят Оник излезе неразчетено извън наказателното поле, за да пресече пас към Рондон. Той не можа да изчисти топката надалеч и тя попадна у Сесеньон, който веднага опита шут, който Бостуик парира пред вратарското поле.

В продълженията Уест Бром беше по-свежият във физическо отношение отбор и имаше по-чистите възможности. В 114-ата минута Закуани трябваше да чисти от голлинията воле на Сесеньон, а буквално в последните секунди Бераино пропусна шанса да се превърне в герой. Крейг Гарднър центрира от фаул по фланга, а на далечната греда нисичкият играч бе оставен без никаква опека. Играта му с глава бе отчайваща, като от упор той не успя да уцели вратата.

Така се прибегна към изпълненията на дузпи, при които Уест Бром стартира първи. Проконьоли, Бераино и Гарднър реализираха за „дроздовете“, докато при Питърбъро точни бяха Бостуик и Маркус Медисон, преди да дойде пропускът на Самуелсен. 18-годишният техничар стреля твърде слабо и в средата на вратата, което улесни Фостър. Веднага след него обаче се пропука не кой да е, а Дарън Флетчър. Бившият играч на Манчестър Юнайтед не можа да уцели вратата, като стреля покрай десния стълб.

Изглеждаше така сякаш двата тима ще продължат и отвъд петте задължителни изпълнения, но Енгъл сложи точката. 21-годишният англичанин също не нанесе най-добрият възможен изстрел и Фостър отрази, с което донесе и успеха.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS