Победната серия на Тотнъм Хотспър от две поредни срещи спря по особено драматичен начин. „Шпорите” записаха равенство – 1:1, при домакинството си на Нюкасъл Юнайтед, след като „свраките” изравниха резултата в петата минута от добавеното време на срещата. Това стана факт, след като Калъм Уилсън реализира дузпа, а голът на Тотнъм бе от Лукас Моура през първата част. Лондончани направиха редица пропуски пред вратата на Карл Дарлоу, който все пак не допусна повече от един гол в срещата.

По този начин Тотнъм записа още една точка в своя актив и е седми с четири пункта, колкото има и осмия Челси, който е с по-лоша голова разлика.

30 снимки

Удар с глава на Кейн бе отразен от Дарлоу в десетата минута. Домакините  имаха сериозно предимство и създаваха непрестанно ситуации. Вратарят на Нюкасъл ги спасяваше до 25-ата минута. Тогава Лукас Моура откри резултата след отлична работа на Кейн. Голмайсторът на Тотнъм, който направи 4 асистенции преди седмица срещу Саутхамптън, отново изработи гол. Той намери отлично Моура на далечната греда и резултатът бе открит. След половин час игра далечен удар на Сон нацели гредата, а малко по-късно Дайър беше близо до попадение. Той бе оставен непокрит, но ударът му с глава мина покрай вратата. Сон удари за втори път гредата четири минути преди почивката. Превъзходството на лондончани не се отразяваше на резултата и те не стигнаха до втори гол до почивката. През второто полувреме събитията продължиха да се развиват по същия начин - Тотнъм създаваше положения, но не ги реализираше. Кейн и Моура не се възползваха от първите ситуации след почивката. 

Удар на Ло Селсо пък отиде право във вратаря Дарлоу. Хари Кейн не можеше да намери мерника си, а Нюкасъл постепенно започна да поглежда към противниковата врата. Бергвайн, който се появи в игра на мястото на Сон на почивката, също имаше възможност, но стражът на гостите се справи и с неговия удар.

В самия край на мача пък дойде същинската драма. Анди Керъл бе намерен с центриране в наказателното поле и върна с глава, но топката се отби в дясната ръка на Ерик Дайър. Съдията бе посъветван да отиде до монитора от стаята на ВАР и отсъди наказателен удар в петата минута от добавеното време на срещата.Зад топката застана Калъм Уилсън, който с кинжален изстрел прати топката в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Юго Лорис. Френският страж направи опит да отби шута и докосна с върха на пръстите топката, но тя влетя във вратата му - 1:1.