Дузпа в продължението спаси Манчестър Юнайтед от преиграване срещу Шефилд Юнайтед. Тимът на Луис ван Гаал победи с 1:0 съперника си, който е девети в Лига Едно, след точно изпълнена дузпа от Уейн Рууни в 93-ата минута и така се класира за четвъртия към на ФА Къп.

Домакините обаче направиха нов разочароващ за феновете си двубой и бяха близо до нулевото равенство. Гостите от Шефилд Юнайтед пък заслужено се надяваха на втори мач след като дълго време удържаха своя съперник.

Първото полувреме не се започни с нищо, тъй като и двата състава нямаха точен удар във вратите. Воденият от Луис ван Гаал тим пък в десети пореден мач на „Олд Трафорд“ не успя да отбележи гол през първото полувреме. За отбелязване са единствено далечен удар на Конър Самън за Шефилд в 18-ата минута, когато 29-годишният нападател не бе далеч от това да изненада Давид де Хеа.

В 35-ата минута пък Андер Ерера изведе с пас сам срещу вратата на гостите Уейн Рууни, но стражът на Шефилд Юнайтед Джордж Лонг внимаваше и спаси. Минута по-късно Бастиан Швайнщайгер не успя да овладее топката, след подаване към него в наказателното поле.

След почивката ситуацията не се промени особено. Първата по-опасна ситуация бе удар на Мемфис Депай в 66-ата минута, който профуча край дясната греда на вратата на Шефилд Юнайтед.

Едва в последните десетина минути домакините опитаха по-сериозен натиск, като Антони Марсиал се озова в добра позиция, но не отигра добре положението.

Мигът за Манчестър Юнайтед дойде във втората минута на добавеното време на мача, когато Мемфис Депай бе фаулиран в наказателното поле и домакините получиха правото да изпълнят дузпа. Уейн Рууни бе точен в тази 93-а минута и донесе победата за Манчестър Юнайтед.