Кристиано Роналдо беше освободен от доходоносен договор на "Олд Трафорд" през декември, което му позволи да стане свободен агент и да договори още по-голяма сделка в Ал-Насър. Португалската звезда си проби път, след като даде експлозивно интервю, в което критикува видни фигури от миналото и настоящето на Юнайтед, като Дуайт Йорк призна, че подобна ситуация винаги е вероятно да се случи, тъй като петкратният носител на Златната топка е недоволен от начина, по който той беше третиран от Ерик тен Хаг.

"Имах разговор на четири очи с него, преди да дойда в Австралия, когато отидох на 10-дневно наблюдение в Манчестър Юнайтед. Имах късмет, че Роналдо ми отдели 30 минути от времето си и поговорихме задълбочено. Знаех, че там има човек, който не е доволен от това, което се случва в клуба. Той изрази това по много открит и честен начин към мен. Очевидно беше нещастен.

Той почувства, че клубът не напредва по начина, по който той искаше, и поиска определени неща от новия мениджър. Чувствах, че ако това не се случи, тогава ще има нещо, което в крайна сметка видяхме да се случва. Така че, когато всичко това излезе наяве, знаех, че вече е бомба със закъснител, готова да избухне", сподели Йорк.