Новото попълнение на Челси Тиемуе Бакайоко призна, че Дидие Дрогба го е вдъхновил много, когато е бил дете и това е една от причините той да избере да продължи кариерата си на „Стамфорд Бридж“.

„От малко дете харесвам Челси, особено заради Дидие Дрогба“, коментира Бакайоко.

„Гледал съм много мачове на Дидие и Челси. Този отбор винаги е бил близо до моето сърце, когато израствах като дете. Аз съм много щастлив, че имам възможност да нося екиоа на Челси. Направих избора, за да дойда в Челси заради Антонио Конте. Проведох няколко разговора с него преди да дойда. Преди да взема окончателното решение говорих с хората около мен, моите близки и семейството ми. Това бе най-добрата възможност за мен в кариерата ми“, добави 23-годишният футболист.

„Първите ми мачове във Висшата лига бяха много трудни. Това е едно най-трудните първенства, а може би дори и най-доброто. Аз имам голямото удоволствие да играя за Челси. Виждам, че се опитвам да прогресирам във всеки един мач. Обичам да владея топката в краката си. Също така обичам и физическите единоборства. Това подхожда на моите характеристики“, каза още Бакайоко.