Манчестър Юнайтед спаси серията си от мачове без загуба, но пък записа още един двубой без победа. "Червените дяволи" се спасиха от поражението срещу Евертън с гол от дузпа в 94-та минута на Златан Ибрахимович. 

Преди това Фил Ягиелка беше дал преднина на "карамелите" с попадение още в средата на първото полувреме. И защитната игра на мърсисайдци беше на път да им донесе трите точки, но в края Ибра от 11-те метра спаси точката за домакините. 

Мачът започна много интересно и от самото начало домакините упражниха натиск. Но пък той беше безплоден и не носеше до толкова много чисти положения. Играчите на Жозе Моуриньо опитваха предимно далечни удари, но бяха неточни. 

Сравнително опасен изстрел имаше от страна на Антони Марсиал в 12-та минута, но топката мина покрай вратата. Постепенно "карамелите" изравниха играта и имаха своите шансове да се разпишат. 

В 20-та минута Кевин Миралас се измъкна на изгодна позиция и стреля в близкия ъгъл на Давид де Хеа, но испанецът изби. По-малко от две минути след това обаче той капитулира и Евертън поведе. 

Тогава след центриране от корнер Мейсън Холгейт беше оставен престъпно сам в наказателното поле и с глава намери Фил Ягиелка. Той, макар и с гръб към вратата, стреля слабо, но топката мина през краката на Де Хеа и се оплете в мрежата му за 1:0. 

От този момент нататък "червените дяволи" тръгнаха още по-смело напред, но ударите на Маркъс Рашфорд и Андер Ерера бяха отразени от Хоел Роблес. Ромелу Лукаку пък не успяваше да завърши опасните контри на гостите. 

Най-чистата възможност за изравняване дойде в 30-та минута. Тогава Дейли Блинд стреля опасно до дясната греда, Роблес изби, но се контузи. При добавката Андер Ерера стреля в напречната греда от 2 метра и пропусна да се разпише. 

До почивката последваха още няколко опасни удара от дистанция към вратата на Евертън, но гол така и не падна и почивката дойде с гол аванс за мърсисайдци. А след подновяването на играта събитията бяха изключително интересни. 

От самото начало на второто полувреме натискът на Юнайтед беше огромен. И още в 55-та минута Пол Погба беше близо до изравняването. Тогава след центриране на Ашли Йънг от пряк свободен удар французинът засече с глава и тресна напречната греда. Вратарят Хоел Роблес нямаше как да реагира. 

Последваха множество моменти на напрежение пред вратата на Евертън, но защитата се справяше в последния момент, а и когато трябваше, Роблес беше на мястото си и отразяваше опасните ситуации. 

В 71-та минута "червените дяволи" вече виждаха изравняването. Тогава Андер Ерера центрира перфектно и качи топката на главата на Златан Ибрахимович, който я прати в мрежата. И точно когато шведът вдигна победоносно ръце, реферите отмениха попадението. Причината - нападателят беше в засада. 

Ситуацията беше изключително дискусионна, но все пак телевизионните повторения показаха, че Ибра е бил може би със сантиметри зад последния защитник на "карамелите". И попадението беше отменено. 

Последваха още множество опасни ситуации пред Роблес. Обръчът се затягаше до скъсване, но Роблес и защитата пред него така и не се пропукваха, колкото и да бяха подлагани на обстрел от какви ли не позиции. 

Но "карамелите" капитулираха в последния възможен момент. В 94-та минута Люк Шоу стреля от границата на наказателното поле с неособено опасен изстрел. Ашли Уилямс тръгна да чисти с глава, но игра с ръка и реферът даде дузпа, като изгони уелсеца. 

Зад топката застана Златан Ибрахимович и се разписа, като този път нямаше кой и защо да отмени попадението му. Това беше всичко в този мач и двата тима си тръгнаха от "Олд Трафорд" с по точка. 

Така тимовете не промениха много изходните си позиции в класирането. Юнайтед остава пети в подреждането с 54 точки, а Евертън е седми с три по-малко. Засега това отрежда квоти за Лига Европа и на двата тима. 

Манчестър Юнайтед: Давид де Хеа, Дейли Блинд, Маркос Рохо, Ерик Байи, Ашли Йънг, Маруан Фелайни, Майкъл Карик, Андер Ерера, Маркъс Рашфорд, Златан Ибрахимович, Джеси Лингард; 

Резерви: Серхио Ромеро, Тимоти Фосу-Менса, Антони Марсиал, Хенрих Мхитарян, Пол Погба, Люк Шоу;

Евертън: Хоел Роблес, Мейсън Холгейт, Фил Ягиелка, Ашли Уилямс, Лейтън Бейнс, Идриса Гей, Гарет Бари, Том Дейвис, Рос Баркли, Кевин Миралас, Ромелу Лукаку; 

Резерви: Маартен Стекеленбург, Доминик Калвърт-Люин, Джонджо Кени, Адемола Луукман, Матю Пенингтън, Енер Валенсия, Джо Уилямс;