Състоянието на Мохамед Салах предизвика множество коментари в последните дни. Футболистът на Ливърпул  се контузи в първия мач на Египет от турнира за Купата на африканските нации, като първоначално се смяташе, че травмата му не е толкова сериозна. В последствие обаче, се оказа че това не е така.

Ръководството на Ливърпул настоя футболистът да се прибере в Ливърпул, където да започне възстановяването си под грижите на медицинския екип на „червените”, с уговорката че ако Египет се класира за финала в турнира и Салах е възстановен, то той ще се върне в Кот Д’Ивоар, за да вземе участие в решителния мач.

“Салах има разтежение от втора степен. В първото изявление от Футболната федерация на Египет казахме, че той ще отсъства само два мача, но тогава разполагаме само с една рентгенова снимка. При втората такава открихме, че контузията е по-сериозна”, коментира лекарят на Египет д-р Абуела.

„Не чакам някой да ми каже как да работя. Винаги правя достатъчно, за да се подобря в работата си. Аз не съм този, който обявява какви са контузиите и колко време ще отнеме възстановяването. Моята роля е да лекувам играчите. Имаме достатъчно потенциал да се справим, но след два дни ще пътуваме за град Сан Педро, който не е добре оборудван. Преценихме, че лечението му в Ливърпул ще бъде по-добро”, каза още той.

„Нашето споразумение с Ливърпул беше от преди два дни и се разбрахме да обявим какво ще правим след мача с Кабо Верде. Юрген Клоп обаче обяви по-рано, а Салах не искаше да пътува. Кога ще се завърне Салах от контузията си? Не мога да кажа това, защото вскяка мускулна травма зависи от това се подобрява състоянието на футболиста всеки един ден. Мога обаче да кажа, че работихме много добре със Салах и в този период той се подобри възможно най-добре”, увери лекарят на Египет.