Полузащитникът на Ливърпул Адам Лалана подписа удължаване на контракта си с клуба, докато не се изиграе целия сезон 2019/20, потвърдиха в сайта на мърсисайдци.

По този начин англичанинът ще остане в отбора до края на юли, за когато се планира да приключи тазгодишната кампания и той да бъде част от състава на отбора, който на 99,9% ще вземе титлата на Англия. Изначалният договор на бившия футболист на Саутхемптън с шесткратния европейски клубен шампион изтичаше на 30-и юни 2020-а година, но пандемията от коронавирус спря сезона през март и сега се очаква рестарта в Англия.

„Напълно наясно съм колко следен е Адам от други клубове, така че се радвам, че прецени да остане с нас до края на тази кампания. Той заслужава това нещо. Невъзможно е да намеря английските думи, с които да опиша важността му в състава по времето, когато аз съм мениджър на Ливърпул”, каза Юрген Клоп за присъствието на Лалана.

Плеймейкърът има златни медали от Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство с „червените”.

„Изпитвам истинско удоволствие от факта, че ще финиширам сезона с Ливърпул. Това значи много за мен и моето семейство”, пък бе коментарът на Лалана.