Пред шампиона Манчестър Сити предстои огромна планина за изкачване през април, ако иска да стане единственият в Англия, който печели куадрупъл. В рамките на 29 дни момчетата на Хосеп Гуардиола ще изиграят цели 9 мача в три различни турнира. 

И точно в навечерието на този "луд април", дойдоха и добри новини за мениджъра Хосеп Гуардиола. Той научи, че ще може да разчита на трима от ключовите си играчи в този натоварен график, в който тимът му ще играе абсолютно всяка седмица в цикъл "сряда-събота". 

В сметките на испанеца се завръщат Фернандиньо, Джон Стоунс и Кевин де Брюин, като и тримата са изключително важни за плановете му на терена. Те ще попаднат в разширената група за мача с Фулъм този уикенд, като ще минат късни фитнестестове, преди да се прецени дали ще могат да играят още срещу лондончани. 

Бразилският ветеран е аут от финала за Купата на Лигата, когато получи разтежение в слабините. Няколко дни по-късно Де Брюин и Стоунс се контузиха в мача с Борнемут и също не са играли оттогава. Белгиецът имаше проблем с подколянното сухожилие, а англичанинът - със слабините. 

И тримата вече тренират нормално, като полека-лека лазаретът на "гражданите" се поопразва. Близо до завръщане е и френският ляв бек Бенжамен Менди, който обаче е само с един мач от ноември насам и няма да се рискува с преждевременното му влизане в игра. Но и той би трябвало да е готов до няколко дни. 

С малки проблеми са още Фабиан Делф и Николас Отаменди, но те със сигурност ще са на линия за мача с Фулъм. Така единствените двама, за които не е ясно кога точно ще са на разположение на Гуардиола, са вратарят Клаудио Браво и капитанът Венсан Компани. Белгиецът може да е готов другата седмица, но и с него няма да се прибързва. Чилиецът е аут за сезона.