Халфът на Ливърпул и национал на Аржентина, Алексис Мак Алистър, направи значителен напредък в възстановяването си след контузия, получена по време на световната квалификация срещу Чили. Мак Алистър, който отбеляза първия гол за победата на Аржентина с 3:0, беше заменен по време на мача заради проблеми с травмата.

Селекционерът на световните шампиони Лионел Скалони потвърди, че състоянието на Мак Алистър се е подобрило значително. В последните тренировки халфът отново тренира заедно с останалите играчи на отбора, след като преди това бе ограничен до индивидуални упражнения.

„Нико Гонзалес все още тренира индивидуално, но Алексис Мак Алистър вече е част от груповите тренировки. Ще следим развитието на състоянието му и след това ще решим как ще се отрази това на състава ни“, каза Скалони.

Очаква се Мак Алистър да бъде в форма за предстоящия мач на Аржентина срещу Колумбия. След паузата за националните отбори, първият мач на Ливърпул е на 14 септември срещу Нотингам Форест, където е вероятно той да се завърне на терена с клубния си отбор.