Микел Артета се надява, че Томас Паретй, който пропусна последните два мача поради мускулна контузия, ще може да се завърне за сблъсъка на "King Power Stadium" срещу Лестър в мач от Висшата лига. Има и още една добра новина за лидерите на Висшата лига, след като нападателят Габриел Жезус вече е много близо до дългоочакваното си завръщане след операция на коляното.

"Очевидно Томас е под въпрос, той не е тренирал много. Но изглежда, че може да е на разположение. Нека да видим как тренира днес в петък. Той е наистина важен играч за нас, бяхме без него последните няколко мача. Надяваме се, че може да бъде на разположение",сподели Микел Артета

"Габриел Жезус напредва много добре, прави все повече и повече на терена и коляното не реагира, това е много положително. Искаме да го вземем възможно най-бързо, но също така да спазваме малко времевата рамка, която получихме от лекарите и специалистите. Но той наистина прекрачва границите в момента", добави специалистът.

Лидерите на Висшата лига, начело с Микел Артета, пътуват до Лестър Сити в събота следобед в опит да увеличат преднината си на върха.