Двама играчи на Арсенал напуснаха с травми мача с Манчестър Юнайтед за ФА Къп и феновете на "артилеристите" тръпнаха в очакване за състояниет им. Това бяха Сократис Папастатопулос и капитанът Лоран Кошчиелни, като има добри и лоши новини за тях. 

Лошата новина е свързана с гърка. Той падна лошо на глезена си и прегледите днес показаха, че макар да не се касае за скъсване на връзки, той ще бъде извън терените минимум един месец. Бранителят ще започне да тренира отново на пълни обороти около 28 февруари. 

Колкото до капитана, там добрата новина е, че няма счупена челюст. Той напусна мача със съмнения именно за такава травма, но прегледите показаха, че има само поражения върху меките тъкани. Въпреки това, той ще има още един преглед и е вероятно да изпусне поне един мач на "топчиите". 

Аут с контузии са още Хенрих Мхитарян, който се възстановява от счупена метатарсална костица в стъпалото, както и Ектор Бейерин, който ще се подложи на операция на кръстни връзки на коляното. С тежки травми до края на сезона са още защитникът Роб Холдинг, както и нападателят Дани Уелбек.