Голове на Фабиан Шер и Шон Лонгстаф бяха достатъчни за Нюкасъл да запише своята осма победа във Висшата лига на Англия. Двете попадения паднаха във вратата на Бърнли, като доброто представяне в последно време за тима на Рафаел Бенитес продължава с пълна пара.

Швейцарският бранител бе точен за „джордитата” в 24-ата минута, а Лонгстаф се разписа в 38-ата, за да оформи крайния резултат на „Сейнт Джеймсис Парк”. Особено красив бе първият гол, дело на Шер, след като защитникът си нагласи топката и стреля мощно от дистанция, за да може да я прати, с помощта на сглобката, във вратата на Том Хийтън.

По този начин Нюкасъл измести Брайтън от 13-ото място и вече се настани там с 31 точки. Бърнли се свлече до 15-ата позиция и има 30 точки след 28 изиграни мача.

В друг мач от 28-ия кръг в Англия Евертън записа голяма победа преди градското дерби с Ливърпул през уикенда. „Карамелите” надвиха като гост с 3:0 Кардиф. Два гола за Евертън отбеляза Гилфи Сигурдсон (41’ и 66’), а Доминик Калвърт-Люин оформи крайния резултат в добавеното време на срещата.

30 снимки

Лестър Сити записа важен успех пред погледа на новия си мениджър – Брендън Роджърс, надвивайки Брайтън с 2:1. Демарай Грей даде аванс на „лисиците” в 10-тата минута, а Джейми Варди удвои в 63-ата, а Дейви Пропър намали в 66-ата. Така Лестър се изкачи до 11-ото място във временното класиране в Премиършип и вече е с 31 точки. Брайтън остана 16-и с 27 пункта.

30 снимки

Хъдърсфийлд метна „бомбата” в първия ден от 28-ия кръг на Премиършип, побеждавайки Уулвърхемптън с 1:0. Това е първа победа в първенство за „териерите” от 14 мача насам във Висшата лига, а Стив Муние бе точен в първата минута на добавеното време. По този начин Хъдърсфийлд се доближи до 19-ия Фулъм и вече има 14 точки, а лондонският тим е със 17 пункта.

30 снимки