Бившият нападател на Ливърпул Майкъл Оуен сподели част от спомените си, свързани с покойния мениджър на „мърсисайдци“ Жерар Улие, който почина в средата на този месец, след като дни по-рано бе претърпял сърдечна операция.

През 1998 година французинът поема Ливърпул и води "червените" шест години, в които постига най-големите си успехи, печелейки Купата на УЕФА, Купата на Футболната асоциация и Купата на Лигата.

„Преди Жерар Улие много хора дойдоха и опитаха да спечелят трофеи с Ливърпул, а той пристигна и веднага промени философията на клуба. Постои страхотна основа за следващите мениджъри след него", започна Оуен.

"Изигра огромна роля в моята кариера. Много се интересуват от теб, но никой както той го правеше. Наистина се интересуваше от теб. Най-добрите ми дни в кариерата бяха в онези ранни дни в Ливърпул под негово ръководство. Играчи като Дани Мърфи, Джейми Карагър, Стивън Джерард израснаха под негово ръководство", признава бившият стрелец.

"Жерар Улие дойде и донесе нова доза професионализъм в целия отбор. От страна на диетата, тренировките, начинът ни на живот. Не се страхуваше от конфронтациите", продължава разказа си той.

„Ливърпул липсваше от европейските надпревари за доста дълго време, а той се чувстваше отговорен да върне клуба там, където принадлежеше. Много искаше да спечели голям трофей. Получи любовта на града, играчите. Извади най-доброто от нас. От всички свои талантливи играчи. Държеше ни мотивирани за много дълго време. Започна цялото израстване на Ливърпул до ден днешен. Клубът се намираше в тъмните си дни, а той промени всичко наопаки“, добави още последният англичанин, носител на "Златната топка".