Изпълнителеният директор на Манчестър Юнайтед Ричард Арнолд и спортният такъв Джон Мъртоу са се заели лично със скандала между мениджъра Ерик тен Хаг и крилото Джейдън Санчо. Както е известно, след последния мач на „червените дяволи“, нидерлансккият наставник заяви, че англичанинът е останал извън групата, тъй като не се е представял на нужното ниво в тренировките, а малко след това бившият футболист на Борусия Дортмунд го контрира в социалните мрежи, заявявайки, че няма да позволи да се говори така за него.

В понеделник Санчо изтри своя отговор, което беше разчетено като добър знак и опит за помирение, но проблемите между двамата няма да бъдат разрешени бързо, категорични са на Албиона.

БТА
34 снимки

Именно поради тази причина двамата шефове се решили да се намесят, пише Daily Mail. По-активен от двамата, разбира се, ще е Мъртоу, който лично ще присъства на опитите за помирителни разговори между Санчо и Тен Хаг, на които всеки от двамата трябва да изложи своята позиция и да се види дали може да се стигне до някакво решение, което да удовлетворява и двете страни. Двамата шефове имат за цел да деескалират напрежението между двамата и да търсят възможно най-добър път за диалог.

Още повече, че на „Олд Трафорд“ междувременно се появи и сериозния скандал около Антони, който бе отстранен от отбора и това допълнително ограничава избора на варианти по фланговете.

Междувременно името на Джейдън Санчо попадна сред картотекираните играчи за сезона в ФА, което също значи, че той все пак не е зачеркнат от плановете на Тен Хаг. Показателно за развитието на разговорите през тази седмица ще е присъствието или отсъствието на английското крило от състава на отбора за двубоя срещу Брайтън в събота.