Нападателят на Ливърпул Диого Жота, който се завърна в тима след контузия, заяви, че се надява да внесе увереност и свежест в шампионите по време на трудния период за клуба.

Диого Жота направи страхотно впечатление, когато се присъедини към Ливърпул от Уулвърхямптън през септември, вкарвайки 9 гола в 17 мача, преди да контузи коляното си в двубоя от Шампионската лига срещу Мидтиланд на 9 декември.

24-годишният футболист се появи като резерва през второто полувреме при загубата от Челси с 0:1 в четвъртък и заяви, че е решен да помогне на тима през останалата част от сезона.

Запитан какво иска да постигне, Жота каза на сайта на Ливърпул: "Просто нов тласък от гледна точка на увереност и свежест, защото те играят и се борят за клуба. Чувствам, че мога да бъда като зимен трансфер", заяви Жота.

"Това е, което се надявам, да могат да разчитат на мен и мисля, че мога да им помогна в бъдеще. Очевидно, когато сте толкова дълго време извън терена, не е лесно да се върнете на 100% веднага. Но беше добре, играх около 35 минути и се чувствах добре", добави той.

Ливърпул, който е домакин на Фулъм в неделя, е измъчван от контузии и лоша форма през този сезон, с пет последователни поражения във Висшата лига на "Анфилд", след като не загуби нито един мач от предишните 68.

"Дори миналия сезон всички говореха за крепостта... Очевидно феновете бяха от голяма помощ за поддържането на това и ние го загубихме. Но все пак това е нашият дом и трябва да накараме противниците да се чувстват така, сякаш не могат да печелят мачове там. В момента това не се случва, но имаме още една възможност в неделя да променим това", коментира Жота.