Българският вратар на треторивизионния Кеймбридж Юнайтед - Димитър Митов, даде ексклузивен коментар пред Gong.bg след феноменалното си представяне при победата на тима си с 1:0 при гостуването на Нюкасъл в мач от третия кръг на ФА Къп във вчерашния ден. 

Стражът сподели голямата си радост след историческата победа, споделяйки, че е получил хиляди поздравителни съобщения, включително от легендата Стилиян Петров. 

„Успях да поспя, но емоциите ме връхлетяха след мача. Трудът ни беше възнаграден и съм наистина удовлетворен от победата“.

„Не смятам, че някой на стадиона е вярвал в победата, но когато си в мач, винаги има малко вяра. Това ни каза и треньорът – колкото повече време е 0:0, толкова повече те ще се изнервят, ще вземат грешни решения и нещо може да се случи. Представихме се много добре и не отстъпвахме по повечето показатели. Да, те са с много нива над нас като футболисти – играят във Висшата лига и това си личеше по докосванията, движенията и тн. Ние обаче вкарахме гол и след това просто трябваше да се защитаваме за живота си, общо взето. Така беше до края на мача и постигнахме огромна победа“.

„Играл бях пред 25-30 хиляди души, така че не ми беше нещо напълно непознато. Все пак, когато си помислих, че ще играя пред 50 хиляди души, ме обзе специална тръпка. В момента обаче, в който изляза на терена, забравям тези неща. Концентриран съм единствено върху играта. Подкрепата на нашите фенове беше безценна и ни помогна да постигнем най-голямата победа в историята ни“.

„Работехме цяла седмица за тези ключови моменти и винаги съм твърдял, че най-добрите вратари в света правят спасявания тогава, когато е най-важно. Щастлив съм, че направих подобно спасяване в 95-а минута. Най-важното е, че сме в следващия кръг и чакаме нов отбор от Висшата лига. А пък и защо да не победим? Ще продължим да се трудим и да се борим за победа.

Ще остане в история едно спасяване през първото полувреме – избитото в гредата воле на Мърфи. Феновете на Нюкасъл ме аплодираха, което никога досега не ми се беше случвало, Благодаря и за тяхната оценка“.

„Аз съм голям фен на Манчестър Юнайтед и ще бъде сбъдната мечта да играем срещу тях, където и да е мачът. Пак казвам, това са най-добрите в света и няма по-хубаво нещо от това – да се тестваш срещу такива играчи, знаейки, че няма какво да губиш. Това беше ключът и към победата ни – нямаше никакво напрежение, нямахме какво да губим. Никой не очакваше да спечелим, но ние имахме надеждата“.

„Телефонът ми не е спрял от вчера, падна ми батерията на връщане! Получих хиляди съобщения, от вратари, легенди на клуба. Стилиян Петров ме поздрави и това беше невероятно. Сега обаче се връщаме към реалността – имаме нов мач във вторник!“