След чудото, което направи Лестър през 2016 година, и спечелването на титлата във висшата лига, 7 години по-късно нещата изглеждат по различен начин. „Лисиците“ вече са в Чемпиъншип, а вчерашният успех срещу Уест Хем не бе достатъчен, за да запази елитния статут на тима. Сега, някои хора, които смело твърдяха, че освобождаването на Брендън Роджърс бе грешка, имат  повод отново да изразят своята позиция, а още когато бившият мениджър бе освободен, се чуха мнения, че с Роджърс начело Лестър просто не може да изпадне.

Gulliver/GettyImages
27 снимки

Е, всичко това е в теорията на вероятностите и от ръководството ще трябва да носят последствията за своите решения. Дийн Смит също не успя да изпълни целта и да запази мястото на Лестър сред най-добрите в Англия, а тепърва в клуба трябва да се вземат важни решения. Изобщо не е сигурно, че бившият наставник на Астън Вила ще продължи да води Лестър и през новата кампания във второто ниво на английския футбол, като специалистът бе доста лаконичен по темата.

„Не зная какво ще се случва оттук нататък, тепърва ще разговарям с шефовете. Аз съм тук само временно, и истината е, че не изпълнихме поставената цел. В следващите дни ще стане ясно моето бъдеще, като все още не мога да кажа нищо. Изпитвам огромно уважение към ръководството и съм благодарен за шанса, който получих, съжалявам обаче, че всичко приключва по този начин“, коментира Смит