Жерар Деулофеу призна, че вината да не бъде в Барселона отчасти е негова. Футболистът се завърна в началото на сезона на „Камп Ноу“, но не успя да се пребори за място в състава на Ернесто Валверде и бе даден под наем на Уотфорд.

„Много трудно мога да се завърна в Барселона“, сподели Деулофеу в интервю за радио „COPE“.

„Отчасти вината да не съм в Барселона е моя. Не получавах достатъчно възможност за изява, но в същото време аз не успях да демонстрирам високо ниво. Не показах най-доброто, на което съм способен“, добави юношата на каталунците.

„Взех решение да напусна отбора, защото не бях играл от месец и половина. Аз не бях доволен от положението, в което се намирах. Към мен имаше слаб интерес и за това взех решение да се върна във Висшата лига и да приема офертата на Уотфорд“, продължи той.

„Аз искам да играя и да бъда щастлив. Не ми харесва да бъда на резервната скамейка. Когато се сбогувах с Валверде, му признах, че отчасти вината е моя, защото не се възползвах от шансовете, които той ми даде.“

Той записа 10 мача с екипа на Барселона в Ла Лига, в които отбеляза само 1 гол и направи 2 асистенции. Също така има 3 мача в Шампионска лига, 2 за Купата на Краля (с 1 гол и 1 асистенция) и 2 за Суперкупата на Испания.

„Много е трудно да си юноша на Барселона и да пробиеш в първия отбор. Не знам какво ще стане след края на сезона, когато наемът ми в Уотфорд проключи. Ще трябва да разговарям с шефовете на клуба и с моя агент. Не знам какво ще се случи. В Уотфорд съм спокоен. Отнасят се с мен по различен начин“, каза още Жерар Деулофеу.