Името на Уейн Рууни се завърна ударно през последните дни в света на медиите, но не заради най-добрите причини. Бившият национал на Англия бе фотографиран в хотелска стая с три полуголи дами, след като е напуснал парти след загубата в контролата на водения от него Дарби Каунти срещу Салфорд Сити.

Говорейки пред полицията, бившият нападател призна, че е бил изнудван и е признал, че показването на изображения, на които изглежда, че спи е схема. Самият той твърди, че е напуснал сградата рано. Според Daily Mail жените, участвали в инцидента, станал миналата събота вечер, са се шокирали от оплакванията, които мениджърът на Дарби Каунти е направил пред властите, тъй като те не отговаряли на истината.

Майката на модел Тейлър Райън, една от замесените, вече заяви, че не разбира защо Рууни е поканил момичетата да пият заедно, поради разликата във възрастта им (14 години). Родителят подчерта, че това събитие оставя огорчение и сълзи в нея.

Съпругата на Рууни – Колийн, пък подкрепя своя мъж, вярвайки на неговата версия и фактите, тъй като смята, че съпругът ѝ е станал жертва на „капан”. Това потвърди британски таблоид, чиито информации обаче не винаги са достатъчно правоверни.