Намиращият се в криза Тотнъм постигна важна победа в седмия кръг от Висшата лига на Англия. „Шпорите” удариха с 2:1 гостуващия Саутхемптън, а се наложи лондончани да играят един час с човек по-малко, след като Серж Орие бе изгонен в 31-ата минута. Първо Танги Ндомбеле откри резултата, но груба грешка на Юго Лорис направи така, че Дани Ингс изравни в 39-ата минута. В 44-ата пък Хари Кейн завърши добра атака на своя отбор, за да сложи и на практика точка на спора на „Тотнъм Стейдиъм”.

Така Тотнъм зае място в четворката с 11 точки, десет зад лидера Ливърпул, докато Саутхемптън е 14-и със седем точки.

Първият шанс в мача бе за Саутхемптън, след като Майе Йошида стреля с глава, но неточно. Юго Лорис пък трябваше да прави спасяване в десетата минута. Тогава Нейтън Редмънд подаде към Джеймс Уърд-Праус, но капитанът на „шпорите” боксира встрани.

В 18-ата минута защитата на Саутхемптън се провали след центриране от свободен удар, но Хари Кейн се подхлъзна в най-важния момент преди да нанесе удар. Все пак в 24-ата минута Тотнъм поведе чрез Танги Ндомбеле. Халфът бе оставен непокрит в наказателното поле и малко след границата прати с голяма сила топката във вратата на Ангъс Гън.

В рамките на четири минути – 27-а и 31-ата, Серж Орие си изкара два жълти картона за нарушение и котдивоарецът бе изгонен. Това даде импулс на „светците”, които изравниха в 39-ата минута.

Тогава Тоби Алдервайрелд върна топката към Юго Лорис, а капитанът на Тотнъм се опита да свие кълбото зад себе си преди Дани Ингс да я стигне, но вместо това английският нападател го пресира и чукна кълбото във вратата му.

Четири по-късно пък Тотнъм пак поведе, след като Сон пусна успоредно за Ериксен, а той продължи топката за Кейн. Стрелецът овладя с левия и с финес прати топката в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Гън.

Голям шанс се откри пред „светците” в 57-ата минута, когато Уърд-Праус отправи страхотен изстрел, но Лорис с една ръка изчисти топката в ъглов удар. Малко по-късно пък Софиан Буфал можеше да изравни резултата, след като премина край двама защитници на Саутхемптън и стреля отблизо, но топката прелетя встрани.

До края на срещата „светците” се опитаха всеячески да изравнят резултата, налагайки натиск срещу Тотнъм, но в крайна сметка сериозни опасности пред вратата на Лорис липсваха.