Отборът на Уотфорд постигна минимална победа с 1:0 в домакинството си на Бърнли в първи двубой от третия кръг на английския Чемпиъншип. Единственото попадение реализира Том Клевърли във втората минута от добавеното време на първата част.

Голът падна  след хубава атака отдясно на „стършелите“. Звездата Исмаила Сар получи на десния фланг и комбинира с включилия се в наказателното Кен Сема, а той върна назад за Клевърли, който изпревари играч на Бърнли с плътен удар по тревата с десния крак намери мрежата на гостите – 1:0.

Gulliver/GettyImages
43 снимки

В 81-ата минута Уотфорд останаха с човек по-малко, след като Асан Камара сбърка с овладяването на една топка в своята половина и позволи на Витиньо да му отнеме, а след това защитникът задържа и фаулира бразилеца, за което получи и червения картон.

Въпреки това играчите на Роб Едуардс удържаха аванса си и излизат временно начело в класирането със седем точки, докато Бърнли остава шести с 4 пункта. В следващия кръг „стършелите“ гостуват на Бирмингам Сити, а „виненочервените“ приемат Хъл Сити.