Отборите на Саутхемптън и Лестър Сити не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 1:1 в първи двубой от 34-ия кръг на английската Висша лига. Джеймс Уорд-Праус откри за домакините в 61-ата след точно изпълнена дузпа, но Джони Еванс изравни в 68-ата минута. „Светците“ играха с човек по-малко още от 10-ата минута, когато с директен червен картон бе изгонен Яник Вестергард.

Още във втората минута Кайл Уолкър-Питърс вкара топката във вратата на гостите, но попадението беше отменено правилно заради засада на крайния бранител при паса към него.

Осем минути след това обаче „светците“ останаха с 10 души на терена заради директен червен картон на Яник Вестергард. Топката беше върната към защитника пред наказателното му поле, но не успя да я овладее добре, което позволи на Джейми Варди да му я открадне, след което последва закъснелия шпагат на датчанина. Главният съдия веднага му показа картона с червения цвят, който беше потвърден от системата ВАР.

Това даде предимство на „лисиците“, които се хвърлиха в предни позиции, но въпреки това не успяваха да реализират във вратата на Алекс МакКарти, който се отчете с няколко отлични намеси.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Изненадващо домакините излязоха напред в резултата в 61-ата минута, когато точен  от дузпа е Джемйс Уорд-Праус. Тя бе отсъдена заради игра с ръка на нападателя Келечи Ихеаначо в наказателното си поле.

Само седем минути по-късно Лестър изравни. Ихеаначо се реваншира за грешката си, след като качи топката на главата на Джони Еванс, а защитникът не сбърка от няколко метра да вкара във вратата на МакКарти за 1:1.

До края на двубоя гостите владееха изцяло инициативата, но с пропуски се отчетоха Варди, Ихеаначо и Тимоти Кастан.

По този начин Саутхамптън спря Лестър от атаката на второто място, като „лисиците“ останаха трети с 63 точки - с 4 по-малко от втория Манчестър Юнайтед, който в неделя приема Ливърпул. Саутхемптън пък събра 37 точки и върви на 14-ата позиция във временното класиране.