Халфът на Хофенхайм Керем Демирбай е готов за евентуално предизвикателство и трансфер в Ливърпул. Той е следен от скаути на английския клуб и вероятно към него ще бъде отправена оферта още през зимния трансферен прозорец.

Демирбай пропусна първите 4 мача от Бундеслигата поради травма, но след това записа 7 мача във всички турнири за германския си клуб.

Той има една асистенция в Бундеслигата, както и две в Шампионската лига срещу Манчестър Сити и Лион. Плюс за него е, че може да играе като атакуващ и дефанзивен халф, както и да оперира в центъра на терена.

"Мога да се справя с това" беше краткият коментар на футболиста за евентуалното му преминаване при "червените" от Ливърпул.

„Червените” имат желание да закупят германеца неотскоро, като 25-годишният футболист можеше да акостира през лятото на „Анфийлд”, ала от клуба се спряха на преговори с Набил Фекир. Сделката с французина пропадна и сега по всичко личи, че Юрген Клоп ще впрегне сили за закупуването на Демирбай.

Клаузата, която е записана в договора на халфа е 28 милиона паунда, а настоящият му договор с Хофе изтича през 2021 година. В юношеската си кариера Демирбай е носил цветовете на Борусия Дортмунд, където е тренирал пред погледа именно на наставника на „мърсисайдци”.