Бившата звезда на Тотнъм Деле Али направи сензационни разкрития в интервю за подкаста на Гари Невил “The Overlap”. В него той говори за пристрастяването си към приспивателните и трудното си детство.

“Сега е подходящият момент да кажа на хората какво се случва. Трудно е да говоря, защото това е нещо, което съм крил дълго време. Страх ме е да говоря за това. Когато се върнах от Турция, разбрах, че имам нужда от помощ, бях в лошо психическо състояние и реших да отида в модерно заведение за рехабилитация за психично здраве. Те се справят със зависимостите и травмите. Пристрастих се към приспивателните, това е проблем не само за мен. Среща се по-често в света на футбола, отколкото си мислите

”.

 

 

Той разкри още, че е прекарал шест седмици в рехабилитационната клиника в Съединените щати това лято, което му е помогнало да се бори с пристрастяването си към хапчета за сън. “Почувствах, че е време да го направя. Не може да ти се каже да отидеш там - трябва сам да знаеш и да вземеш решението или няма да проработи. Бях попаднал в лош цикъл и неща, които ми причиняваха вреда. Вътре в мен губех битката и беше време да се променя.

И така отидох там за шест седмици. Евертън бяха невероятни и ме подкрепяха, ще им бъда благодарен завинаги. За да бъдат толкова честни и разбиращи, не можех да искам нищо повече през времето, когато вземах най-важното решение в живота си - да направя нещо, което се страхувах да направя. Щастлив съм, че го направих”.

Деле Али сподели подробности и за изключително трудното си детство. “На шест години бях насилван от приятеля на майка ми, който беше често в къщата. Майка ми беше алкохоличка и това се случи на шест. Бях изпратен в Африка, за да се науча на дисциплина, а след това ме върнаха обратно.

На седем започнах да пуша, на осем започнах да продавам наркотици. Един по-възрастен човек ми каза, че няма да спрат дете с колело, така че карах наоколо, а отдолу щях да имам наркотиците, това беше на осем. На единадесет, бях провесен от мост от човек от съседното имение, мъж.

На дванадесет бях осиновен – и оттогава беше като – бях осиновен от невероятно семейство, както казах, не бих могъл да поискам по-добри хора да направят това, което бяха направили за мен. Ако Бог е създал хората, това са били те.

 

 

Деле Али говори обширно за периода си в Тотнъм. “Маурисио Почетино беше най-добрият мениджър и не можех да искам по-добър мениджър по онова време. Той проявяваше голямо разбиране към решенията, които вземах, и ме напътстваше – сякаш се интересуваше от мен като човек преди да говорим за футбол, от което имах нужда по това време. И мисля, че това е важно за младите играчи.

С идването на Жозе Моуриньо начело на “шпорите” проблемите на Деле Али започват. “Той ме нарече “мързелив” – това беше веднага след деня за възстановяване. Седмица по-късно той ми се извини, че ме е нарекъл така, защото всъщност ме е видял да тренирам и играя. Но това не беше в документалния филм на Amazon Prime за Тотнъм и никой не говореше за това, защото бяхме само аз и той.

Мисля, че особено сега със социалните медии и всички тези неща, наистина можем да изобразим нещо, което не е реално. Мисля, че може би други треньори, поради други причини, поради които не играех, са се придържали към това –  че съм мързелив, защото това беше лесен начин, лесен за използване”.

В емоционалното интервю Али сподели още, че е обмислял да се пенсионира още на 24 години. “Една сутрин се събудих и трябваше да отида на тренировка. Спомням си, че се взирах в огледалото и питах дали мога да се пенсионирам сега. На 24. Да правя това, което обичам”.

Али подчерта, че мениджърът на Евертън Шон Дайч го е подкрепял изключително много в разговорите им за бъдещето му на “Гудисън Парк”. “Аз и той проведохме добри разговори, не толкова за футбола в този момент, защото очевидно все още съм контузен, а за това къде се намирам. И аз също бих искал да кажа големи благодарности на него – мисля, че за някой, който не ме познаваше наистина, e страхотно да бъде толкова разбиращ, имахме страхотен разговор и, както казах, той ме подкрепяше.

В момента става дума само за това да се върна на терена и да му покажа какво мога, а разговорите бяха повече за това какво съм направил по отношение на рехабилитацията и как се чувствам, което е нормален въпрос. Така че да, много от разговорите досега бяха за това и просто трябва да се върна във форма, което не е толкова далеч във времето.

Искам да наблегна на факта, че хората не трябва да се страхуват от промяна. Мисля, че промяната винаги е трудна, когато нещо е неудобно и трудно, чувстваш се неудобно, изплашваш се, страхуваш се. Но когато имате това чувство, това е точното време, когато трябва да скочите и да го направите, защото от другата страна на страха и промяната обикновено са само положителни неща. И се надявам, че това, което говоря за моите преживявания, е полезно за такива хора”, завършва Деле Али.