Халфът Деклан Райс ще отбележи 50-ия си мач за английския национален отбор по футбол с капитанската лента, а Айвън Тони ще със сигурност ще играе, това потвърди селекционерът Гарет Саутгейт. "Трите лъва" посрещат Белгия утре.

"Айвън със сигурност ще играе в този мач. След всичко, което се случи напоследък, плановете ни за тази седмица малко се промениха, но пък така разбираме повече за футболистите. Играем срещу съперници от много високо ниво и това ще ни помогне да взимаме по-добри решения в бъдеще", каза Саутгейт.

"За него това е 50-и мач. Той има опит като лидер и аз виждам пред нас чудесна възможност. Деклан е сред младите ни футболисти, на които им е време да покажат лидерски качества и да изпитат тежестта на лентата в националния отбор", продължи селекционерът на Англия.

"Част от футболистите от гръбнака на отбора не са с нас, така че сега обстановката е различна. Останалите трябва да ги заместят, да водят и да растат. Много от момчетата са нашето бъдеще и искаме да им дадем възможно най-много шансове за изява. Това ще помогне на всички", допълни той.

Райс, само на 25 години, добави: "Когато той ми съобщи това вчера, просто му стиснах ръката, прегърнах го и му благодарих. Дължа му много, тъй като той направи този отбор като мой дом. За мен ще бъде чест да нося лентата в 50-ия ми мач, пред погледа на близките ми и семейството ми".