Старши треньорът на Уест Хем Дейвид Мойс говори за борбата за оцеляване във Висшата лига. "Чуковете" приемат Ливърпул в сряда вечерта от 21:45 часа, след като победиха Борнемут с 4:0 като гост през уикенда.

"Не мога да кажа още колко точки ще ни трябват, за да си осигурим оставането, но ще ни трябват още. Ако печелим повече точки, това значи, че и отборите под нас ще трябва да печелят. Други резултати също са от значение, но трябва да гледаме себе си", сподели Мойс на пресконференция преди двубоя с мърсисайдци.

По-рано през деня Юрген Клоп също говори пред медиите, като изрази подкрепата си за Мойс, който е под сериозно напрежение след трудния сезон с Уест Хем. Клоп настоя, че Дейвид Мойс трябва да остане на поста старши треньор с шегата, че не иска той да се превърне в най-възрастния мениджър във Висшата лига.

Всъщност обаче Рой Ходжсън е най-възрастният мениджър в първенството, след като се завърна като треньор на Кристъл Палас. 

"Щастлив съм, че Рой се върна", пошегува се Мойс относно изказването на Клоп.

"Не вървеше аз да съм най-възрастният мениджър. Рой обаче ни показва, че имаме още годинки пред нас", допълни треньорът на Уест Хем.