Дефоу се срина при въпрос за обречения мъник Брадли

Новото попълнение на Борнемут Джърмейн Дефоу реагира изключително емоционално в първата си пресконференция като футболист на „черешките”. Опитният нападател даде израз на дълбоките си чувства, когато бе запитан относно съдбата на нелечимо болния Брадли Лоуъри.

През изминалия сезон таранът завърза неочаквано приятелство с 6-годишното момче, на което му остават броен дни живот. Лоуъри е диагностициран с невробластома (разновидност на рака, която поразява определени нервни тъкани – б.р.). Малчуганът се запозна с Дефоу заради своите пристрастия към Съндърланд, а между двамата почти веднага се формира силна връзка.

Дефоу плътно до гаснещия Брадли в последните му дни

Именно за нея бе запитан 34-годишният англичанин и чувствата го заляха. „Трудно е, защото тая това в себе си толкова дълго време. Не знам как да изразя с думи как наистина се чувствам, това просто бяха едни специални мигове – говоря за връзката си с Брадли”, през сълзи сподели футболистът.

Лоуъри, чието семейство проследява битката му в социалните мрежи, заяви, че Дефоу е любимият му футболист от Съндърланд и тъкмо това доведе до запознанството им.

„От мига, в който го срещнах, не можех да повярвам, че е болен. Той изтича към мен и смятам, че от този момент вече бяхме свързани. Говоря със семейството му всеки ден. Бях с него преди няколко дни и ми беше много трудно да го видя да страда толкова много.”

„Той винаги ще бъде в моето сърце до края на дните ми. Няма да мине ден, който да отмине без да се будя и да проверявам моя телефон за информация относно малкия Брадли. Неговата любов е неподправена и мога да видя с какви очи гледа на мен”, добави разтрепераният Дефоу.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Борнемут Джърмейн Дефоу

Англия