Че Димитър Бербатов не е в първа футболна младост, това отдавна е ясно на всеки. Българският нападател скоро ще навърши 36 години, което си е наистина достолепна възраст за професионален футболист. И поради тази причина в Англия решиха да си направят малко дебелашка шега с него. 

В последните часове се появи информация, че българинът може да премине в Съндърланд заради кризата с нападателите там, която се получи след контузията на Фабио Борини. Италианецът е аут за следващите три месеца и това прави Джърмейн Дефоу единствена опция за мениджъра Дейвид Мойс. 

Е, шотландецът вече обяви, че едва ли ще подсили състава си с някого от свободните агенти, които са на разположение. Но това не попречи на вестник "Гардиън" да се избъзика с българина, че вече е прекалено стар за футбола. Ето и какво написаха от изданието по повода:

"Виждаме, че Съндърланд са на пазара в търсене на нов нападател, но вече опциите са само сред свободните агенти. А като гледаме възможностите там, чашата им май е наполовина празна. И от какво могат да избират "черните котки"? Само погледнете - Виктор Аничебе, свършилият Емануел Адебайор, 217-годишният Димитър Бербатов и, О! забележете, Никлас Бендтнер."

Тази година българинът среща сериозни трудности да си намери отбор, въпреки че отклони няколко оферти от близкия и по-далечен Изток. Самият той е обявявал, че иска да поиграе още една година на високо ниво, но по всичко личи, че това няма да се случи в английската Висша лига.