Вратарят на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа продължава да увърта около подписването на договора си с клуба. Той има споразумение да парафира нов 6-годишен контракт с "червените дяволи", но все още не е сложил официално подписа си под документа. 

Той е обвързан с английския гранд само до края на сезона. И ако не парафира до края на годината, от 1 януари ще може да се договори с всеки клуб, който го пожелае, като свободен агент. Точно затова ръководството бърза с подписването. 

Единствената пречка пред обявяването на сделката е, че в нея е залегнала клауза, която важи за всеки един играч на клуба. А тя е, че ако Юнайтед не намери място в Шампионската лига за определен сезон, в него заплатата на всеки един от играчите автоматично се намалява с 25%. 

Така заплатата му, която е договорена на 350 хил. паунда, автоматично би спаднала до 260 хил. за сезон без участие в Шампионската лига. Де Хеа иска тази клауза да отпадне и ще подпише. Но това би било опасно изключение и затова ръководството се опъва, а сагата продължава.