Звездата под рамката на вратата за Манчестър Юнайтед Давид Де Хеа заяви, че серията от 8 поредни победи под ръководството на мениджъра Оле Гунар Солскяер би била без значение, ако клубът в края на сезона не успее да се пребори за класиране в топ 4.

„Червените дяволи” изживяват истински ренесанс, откакто Солскяер замени Жозе Моуриньо като наставник на тима. Със скандинавеца начело манчестърският колос ниже победа след победа и все още не е преживявал разочарование, което определено промени настроенията в съблекалнята.

Във вторник „червените дяволи” имат домакинство срещу Бърнли във Висшата лига, а самочувствието ще е на ниво след отстраняването на Арсенал с 3:1 в 4-ия кръг на ФА Къп.

„Очевидно серията ни от резултати е страхотна, но за момента оставаме извън местата, даващи право на участие в Шампионската лига. Също така се сме много далече от това да спечелим Висшата лига на Англия. Радваме се на победите, но все още не сме задоволени от цялостния вид на ситуацията”, коментира Де Хеа.

„Юнайтед е клуб, който би трябвало да се бори за титлата, но нашата увереност нараства. Оттук до края на сезона ще се постараем да вземем максимума – да печелим всеки мач, да напредваме в Шампионската лига и да се справяме добре.”

„Невъзможно е да станем шампиони през този сезон. Това искахме преди началото му, защото Юнайтед е клуб, който има нужда да печели трофеи. Сега искаме отново да се върнем в топ 4, което ще бъде трудна задача. Успяхме обаче да намалим точковото си изоставане. Ще се борим до самия край и ако задържим формата, която демонстрираме сега, ще спечелим още срещи”, допълни Де Хеа.

На 18 декември, когато клубът се раздели с Жозе Моуриньо, Юнайтед се намираше на 11 точки от 4-ия Челси. В момента тимът е само на 3 пункта зад „сините” от Лондон, които са все така 4-и във временното класиране.