Роберто Де Дзерби поздрави Юрген Клоп, след като германският наставник опит да успокои италианския си колега след края на срещата между Брайтън и Ливърпул (2:2). Италианецът получи жълт картон от рефера Антъни Тейлър, след като спореше с четвъртия съдия, тъй като желаеше неговият тим да получи дузпа за игра с ръка на Върджил ван Дайк в наказателното поле на „червените“.

На повторението обаче се видя, че капитанът на гостите първо отиграва топката с бедро, след което тя рикошира в лявата му ръка и поради това реферският екип не посочи дузпа за „чайките“.

Тогава Клоп отиде до техническата зона на Брайтън и опита да успокои ситуацията, а Де Дзерби призна, че опитът на родения в Щутгарт специалист е решил цялата ситуация в този момент.

„Обичам Клоп. Той може да прави каквото си пожелае. Имам огромен респект към него, тъй като го смятам за един от най-добрите треньори в света. Харесва ми всичко в играта ми, и когато каже нещо, аз съм на 99% от случаите съгласен с това“, призна италианският предводител на Брайтън.

„В тази ситуация смятах, че това е чиста дузпа и го казах на съдията. Мисля, че беше с добър тон, но явно не е било така. Тогава смятах, че е дузпа, но признавам, че нямаше фал, когато ние вкарахме втория си гол. Казах това нещо и на Юрген“, продължи той.

Цялата ситуация може да видите в прикаченото видео.