Мениджърът на Брайтън Роберто де Дзерби заяви, че е напълно фокусиран върху представянето на тима на терена и не обръща внимание на спекулациите, които го свързват с треньорските постове в Ливърпул, Барселона и Байерн Мюнхен.

"Горд съм, че съм треньор на Брайтън", каза 44-годишният италианец, който оглави "чайките" в края на 2022 година, заменяйки Греъм Потър.

"Късметлия съм, че мога да работя с момчетата тук, както и с целия екип в клуба. Разбира се, искаше ми да разполагам с пълния състав, но се опитвам да извлека максимума с наличните футболисти и мисля, че те се справят добре", добави Де Дзерби, който има договор до лятото на 2026 година.

Въпреки жестоките кадрови проблеми от началото на сезона, както и продажбата на ключови играчи през последната година, Брайтън се намира на девето място в класирането на Висшата лига, а във вторник клубът отчете рекордната за клуб от Висшата лига печалба от 122 милиона лири за финансовата година 2022/23. 

"Моето бъдеще не е проблем. То е част от моята работа. В момента искам да бъда напълно фокусиран върху работата си и върху целите, които имаме. За момента имам договор и мисля само за представянето ни на терена. Спокоен съм. Единствено ме притесняват контузиите на играчите. Това са ми тревогите, а не договорът ми или бъдещето ми", каза още бившият старши треньор на Сасуоло и Шахтьор Донецк.

По-късно днес Брайтън гостува на 15-ия в класирането Брентфорд./ БТА