Франк де Бур е изключително развълнуван и заинтересован от възможността да стане мениджър на Кристъл Палас. Това обяви неговият брат Роналд.

Франк де Бур почти сигурно ще поеме тима на Кристъл Палас. 47-годишният специалист е спряган за нов мениджър на "орлите", като се очаква назначението му да бъде обявено в най-скоро време.

Де Бур ще замени на поста Сам Алърдайс, който изненадващо си тръгна от клуба, макар да изпълни поставената му задача да задържи отбора в елита.

За последно холандецът бе начело на Интер, но бе уволнен през октомври 2016 година, след като записа 5 победи, 2 равенства и 7 загуби начело на "нерадзурите".

Франк де Бур е първият избор на президента на Кристъл Палас Стив Периш за заместник на Алърдайс.

„Той е много развълнуван от възможността, която може да му се открие. Висшата лига е най-силното първенство, където Франк може да се конкурира с най-добрите специалисти. Ще бъде в центъра на вниманието. Той винаги се е стремял водените от него отбори да играят атрактивен футбол, да пресират високо, топката да се движи по терена, да се подава бързо и играчите да имат контрол върху нея“, коментира Роналд Де Бур.

Холандска легенда поема Кристъл Палас

Според информациите в английската преса, Стив Периш е предложил тригодишен договор на Франк Де Бур и заплата от 2,5 милиона паунда на сезон.