Нападателят на Манчестър Сити Кевин де Бройне не скри разочарованието си след загубата от Тотнъм в дербито на кръга в Англия. „Гражданите” загубиха с 0:2 в Лондон, но при 1:0 в полза на „шпорите” гол на Аймерик Лапорт бе отменен заради игра с ръка в наказателното поле на Тотнъм (вижте видеото) от страна на Габриел Жезус, който асистира за попадението.

„Вече не знам какви са правилата, честно! След промените в правилата мислех, че това не „игра с ръка” повече, но често ви казвам, вече не познавам правилата. Ако утре или вдругиден си пуснете телевизора, ще видите, че ще се появи някои рефер, който ще каже, че това е било добро решение, така че няма смисъл изобщо да коментираме”, сопна се Де Бройне.

„Играя професионален футбол вече 12 години. В първите девет нямаше нито една промяна на правилата. В последните три години много от правилата се промениха. Нямам идея защо. Футболът е една прекрасна игра. Хората, които правят правилата трябва да са хора от футбола. Нямам идея, кой правил правилата”, допълни още белгиецът.