Голямата звезда на Манчестър Сити - Кевин Де Бройне, говори пред британската преса и анализира играта на "гражданите" след успеха с 4:1 над Арсенал. Де Бройне открои причините за играта на актуалния шампион и подчерта как се е чувствал в срещата на "Етихад".

Начинът, по който Арсенал пресира съперниците си е удивителен. Почти е невъзможно да се измъкнеш от тяхната преса, особено, когато изпълняват аут. Правят го като статично положение, а ние тренирахме много над това“, каза той пред Mirror.

Gulliver/GettyImages
87 снимки

“Опитах да отивам по-дълбоко по терена и да намирам Ерлинг, когато той вече може да овладее топката. Направихме го няколко пъти, а през първото полувреме създадохме добри положения. В тази среща играхме с две „осмици“ и смятам, че Гуардиола по този начин искаше повече контрол поради начина, по който те пресират. Така че Гюндоган влезе в тази роля до мен, но се разменяхме според зависи от пресата на Гранит Джака и Томас Партей. Например, когато Партей пресираше, аз опитвах да излизам зад гърба му, което правеше сложна задачата за Холдинг и Габриел“, продължи с анализа си Де Бройне.

„Те трябваше да са с мен или да останат с Ерлинг. Направиха някои промени второто полувреме, когато смениха част от схемата си, но в този мач със сигурност се чувствах по-свободен“, отчете още Де Бройне.