Полузащитникът на Манчестър Сити Кевин де Брюин заяви, че се чувства в отлична спортна форма и е готов да помогне на отбора си в преследването на трофеите на всички фронтове.

Белгиецът беше постоянно измъчван от контузии през изминалия сезон, но вече се надява, че проблемите са зад гърба му. След края на азиатското турне на „гражданите“ Де Бройне сподели как се чувства и какви са му очакванията за кампанията.

„Това, което се случи миналия сезон може да се случи на всеки. Професионалист съм вече 11 години и само през последната имах повече контузии. Въпреки всичко изиграх цели 32 мача миналия сезон, така че просто трябва да не обръщам внимание на тези неща“, коментира плеймейкърът.

„Сезонът започва истински в началото на септември, когато започнат и всички мачове от европейските турнири. Въпреки това следващата седмица ни предстои мач, в който имаме възможност да спечелим трофей, така че трябва да сме готови за Ливърпул“, завърши халфът, говорейки за двубоя за Къмюнити Шилд срещу „мърсисайдци“.