Кевин де Брюин няма проблеми с видео асистент съдията във Висшата лига на Англия, но не харесва прекъсванията по време на мачовете при разглеждането на дадена ситуация.

Манчестър Сити с Де Бройне в състава си направи равенство 2:2 у дома с Тотнъм в дербито от втория кръг в английския шампионат. Габриел Жезус реализира попадение за шампионите в края на двубоя срещу лондончани, но голът беше отменен след повторно преглеждане на ситуацията. Причина за отмяната на попадението е игра с ръка.

"Старомоден съм. Харесвам играта и ентусиазма в нея. Ако това се въвежда, за да се подобри самия футбол, няма проблем. Лошо е да ни бъде отменен гол в последните минути, но трябва да приемем това. Нямам нищо против самото нововъведение. Правилото си е правило. Положението трябва да бъде преглеждано по няколко пъти, защото ситуацията е наистина луда", заяви Де Брюин.

През пролетта на 2019 година Тотнъм отстрани Манчестър Сити в Шампионската лига след късен отменен гол на Рахийм Стърлинг. Тогава ситуацията отново беше преглеждана няколко пъти от видео-асистент рефер./БТА