Новият мениджър на Арсенал Микел Артета е променил обстановката в съблекалнята на „артилеристите“, това заяви бранителят на тима Давид Луис пред клубния сайт. Въпреки че отборът спечели в едва три от деветте мача на Артета начело на „топчиите“, Луис смята, че неговото идване е подобрило състоянието на играчите.

„Ако спиш щастлив четири часа ще бъде по-добре отколкото да спиш тъжен осем часа“, започна бранителят.

„Когато хората са щастливи е 10 пъти по-добре, отколкото когато са тъжни. За мен трябва да се забавляваш не само във футбола, но и в живота. Това е най-важното - и Микел Артета го върна. Работата с него е чудесна още от първия ден. Той винаги работи директно по въпроса и вече ни показа идеите и целите си. Той иска да върне хубавото лице на клуба с печеливш манталитет и здрава работа всеки ден. Опитва се да направи всичко възможно най-добре, за да постигне това. За мен лично много ми харесва. Дойдох от клубове, които винаги се борят за титли и винаги биха се борили за победа, а Микел също знае как да го прави“, продължи бранителят.

„Той имаше възможността да отиде на невероятни места и различни клубове, а също така е работил като асистент на Пеп Гуардиола. Учил е по най-добрия начин, така че мисля, че със сигурност той ще бъде един от най-добрите много скоро. Неговата философия е начинът, по който обичам да играя футбол и това ме улеснява да се адаптирам. Опитваме се да доминираме и контролираме притежанието на топката и се опитваме да спечелим топката обратно, щом я загубим. Това е причината, която наистина ме кара да обичам да играя футбол. Мисля, че Микел просто се опитва да ни показва всеки ден нещата в детайли, за да подобри качеството на нашата работа“.

"Няма значение дали първата му работа е като треньор или не. Той познава играта, знае какво се случва на терена. Имах възможност да работя с много, много треньори в кариерата си и мисля, че той е повече от готов за тази работа. Ентусиазмът идва естествено, когато обичаш нещо. Той обича футбола, обича да работи, така че този ентусиазъм е заразен за всички", завърши Давид Луис.

Отборът на Арсенал се намира на 10-ата позиция във Висшата лига с актив от 31 точки, на 10 от четвъртото място, което дава право на участие в Шампионската лига. В следващия кръг лондончани приемат Нюкасъл Юнайтед.