Третият кръг на ФА Къп ни предлага страхотни сблъсъци. В един от най-интересните двубои от тази фаза на състезанието, един срещу друг ще се изправят Съндърланд и Нюкасъл.

Дербито на английския североизток ще се играе за първи път от 8 години, а феновете и на двата отбора с нетърпение очакват срещата. Сега бившият нападател на „черните котки“ Дарън Бент не се изказа кой знае колко ласкаво за мениджъра на „свраките“ Еди Хау.

Според него, ако Нюкасъл загуби битката срещу своите вечни съперници, това ще бъде края за бившия наставник на Борнемут и той ще бъде уволнен.

„Мисля, че в Нюкасъл има напрежение и те определено имат доста повече какво да губят. Вярно е, че Еди свърши фантастична работа през последните две години, но към настоящия момент няма резултати, а това е най-важното. Считам, че и собствениците започват сериозно да се притесняват за бъдещето, защото тези хора желаят много повече от само едно участие в Шампионската лига. Нюкасъл в момента дори е извън Европа, ако погледнем временното класиране, така че в клуба трябва доста сериозно да се замислят какво ще правят. Моето мнение е, че ако утре Нюкасъл загуби и отпадне от  ФА Къп, Еди Хау ще бъде уволнен. Колкото до очакванията ми за мача, трудно е да се предвиди каквото и да е. В едно подобно дерби може да се случи всичко, единственото, което зная е, че и двата тима ще хвърлят всичко за победата“, каза Бент.