Дарвин Нунес е една от най-коментираните фигури в Ливърпул. Той често е свързван с големите пропуски, които прави от чисти позиции, но също допринася и много за играта на мърсисайдци. Треньорът на "червените" Юрген Клоп почти след всеки мач засипва с похвали уругвайския нападател и е уверен в неговите качества, като не се притеснява от пропиляните възможности.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Дарвин Нунес е определян като човекът хаос в Ливърпул, тъй като той може да направи великолепен мач, но може и да има такъв, в който трудно ще овладява топката. Последният мач на нападателя бе срещу Фулъм от полуфиналния двубой за Карабао Къп, като той влезе като резерва в 56-а минута и успя да направи най-много докосвания в противниковото наказателно поле, най-много удари и най-много успешни дрибли, като към това добави и две асистенции, за да бъде обратът на мърсисайдци факт.

Интересен факт е, че Дарвин Нунес има най-много г/а (голове и асистенции) в цялата Висша лига за играч, който се е появил от резервната скамейка - 7. Той също така има най-много асистенции за мърсисайдци във всички турнири - 10. Всички очакват креативността и головият пас да дойде от Мохамед Салах или Трент Александър-Арнолд, но Нунес е именно лидерът за момента по този показател.

Не бива да се забравя и неговата статистика по най-много пропуснати големи шансове във Висшата лига - 18. Това обаче е малко залъгващо, тъй като за справка Ерлинг Халанд има 17 пропуснати големи шанса във Висшата лига, но за сметка на това има 9 гола повече от уругвайския нападател. Това навежда на мисълта, че самият Халанд получава повече чисти голови възможности и успява да реализира много попадения, но и той прави фрапантни пропуски.

Дарвин Нунес е много полезен и със своето движение по терена, той може да играе като централен нападател или по левия фланг. Често, когато се намира в центъра на атаката, успява да събере двамата противникови централни бранители, което освобождава пространство за външните крила. Нунес е и един от хората, който извършва най-много и най-качествени пресиращи дейстивя, като енергията му определено допринасия за тима.

В крайна сметка Дарвин Нунес не е завършен футболист все още, но той определо има запомнящи се мачове - двубоят срещу Фулъм, обратът срещу Нюкасъл, както и победния гол срещу Борнемут, но със сигурност уругвайския нападател предизвиква хаос - понякога в собствения си отбор, а много често и в противниковите такива.