Отборите на Дарби Каунти и Бирмингам Сити не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат от 2:2 във вълнуващ двубой от 29-ия кръг от Чемпиъншип.

Гостите се виждаха като победители в срещата до 87-ата минута, когато водеха с 2:0. В последните минути обаче момчетата на Уейн Рууни показаха невероятен характер и съумяха да спечелят точка от мача.

Gulliver/GettyImages
12 снимки

Двубоят стартира отлично за Бирмингам в седмата минута, когато Онел Ернандес спечели битката за топката отдясно в наказателното поле, след което пусна пас наляво за Лайл Тейлър, който с хубав удар с десния крак по тревата намери вратата на Райън Алсоп за 0:1.

Гостите удвоиха преднината си в 56-ата минута. Райън Уудс центрира от десния фланг в наказателното поле, а на първа греда Скот Хоугън засече с десния крак от въздуха – 0:2.

Домакините обаче върнаха едно попадение три минути преди края на редовното време. След центриране от свободен удар в наказателното поле се стигна до кратко разбъркване, при което Том Лоурънс отклони с глава за Люк Пландж, а младият нападател залъга съперник и завърши чудесно с отличен удар в далечния ъгъл – 1:2.

Дарби обаче успя да изравни резултата отвъд добавеното време на срещата. В шестата минута на добавеното време Ричард Стиърман отклони топката с глава след центриране в наказателното поле от свободен удар, а около точката за дузпа Кристиан Биелик отправи невероятен ножичен удар, който се оплете в мрежата зад вратаря Нийл Етъридж за крайното 2:2.

По този начин Дарби продължава битката за своето оцеляване, като вече има 15 точки, но е на седем от спасителната зона. Бирмингам остава на 17-о място с 33 точки.