Отборът на Дарби Каунти надви Уест Бромич Албиън с минималното 1:0 като домакин в среща от 24-ия кръг на Чемпиъншип. Единственото попадение реализира Колин Казим-Ричардс в 58-ата минута.

„Дроздовете“ владееха инициативата през цялата среща и отправиха 19 удара по посока вратата на Раян Алсоп, който пък се отчете няколко прекрасни намеси, включително и в петата минутата на добавеното време, когато Калъм Робинсън центрира отляво в наказателното поле, където Кайл Бартли засече с глава на далечната греда, но стражът изби над гредата.    

Gulliver/GettyImages
50 снимки

Иначе, единственият гол в срещата падна в 58-та минута, а негов автор бе Колин Казим-Ричардс, който се появи от резервната скамейка само 60 секунди преди това. Седрик Кипре и вратарят Сам Джонстън не се разбраха кой да отиграе една изритана топка към наказателното поле, а стражът я подари на турския нападател, който стреля извън пенатлерията в опразнената врата – 1:0.

Така, „овните“, водени от Уейн Рууни, имат вече седем пункта, на 14 от спасителния бряг, където е Рединг, който е с мач по-малко. „Дроздовете“ пък пропуснаха възможността да се доближат на точка от лидера Фулъм и остават четвърти с 41 пункта.

В следващия кръг Уест Бромич приема Кардиф Сити, докато Дарби гостува на Стоук Сити.