Мениджърът на Бърнли Шон Дайш защити решението на клуба да подпише с бившия английския национал Джо Харт, въпреки че отборът разполага с трима вратари.

Бърнли загуби национала Ник Поуп и резервата Том Хийтън за дълго време, след като двамата получиха тежки травми по време на мачовете от Лига Европа в Абърдийн, докато третият страж - Андер Линдергаард, има проблеми с бедрото.

7-ят от миналото първенство във Висшата лига плати около 3,5 млн. паунда на Сити за услугите на Харт. Той вече изигра два двубоя за "виненочервените" - при равенството 0:0 със Саутхемптън в дебютния кръг на Премиершип и в първия мач от третия кръг на Лига Европа.

"Не мисля, че трябва да се обсъжда кой знае колко по темата. Имаме проблеми с вратарите, така че да купим Харт бе наложително. Контузията на Поуп е рядка, Хийтън също ще отсъства дълго. Андрес има контузия в бедрото, това не е ракетна наука", сподели Дайш.

 "Доволен съм, че купихме Харт, а не го взехме под наем. Никой не би се отказал от конкуренцията - мисля, че всичко е добре към момента", каза още той.