Ще тръгне ли нагоре Нюкасъл? Този въпрос сега си задават всички, които обичат клуба. Вчера „свраките” изиграха страхотен мач срещу червените дяволи и заслужено спечелиха. Атмосферата беше невероятна и всички бяха едно цяло.

Дори Шон Лонгстаф сподели това: „Когато феновете и ние сме едно цяло, когато сме обединени, нещата се получават”.

И изглежда, че по-големият от двамата братя Лонгстаф е прав. Нюкасъл вчера записа феноменална победа, много важна. Напрежението върху Стив Брус толкова се беше покачило, че още един неуспешен резултат щеше да отрови атмосферата още повече. Недоволството към Майк Ашли е ясно, то е отдавна.

Вчера целият отбор се раздаде и показа, че може. Мениджърът Стив Брус не спря да бъде критикуван от първия ден. Сякаш всички си искаха Рафа Бенитес обратно и на друг мениджър, който и да е той, не се даваше шанс.

Мнозина обаче забравят, че в началото на сезона Нюкасъл имаше много контузени футболисти, а това пречеше да се покаже истинският потенциал. Сега се вижда, една голяма част от контузените се завърнаха и отборът спечели. Да, Стив Брус едва ли е идеалният мениджър, но той се нае да работи с Майк Ашли. Той се нае, въпреки всичко. Едва ли са много мениджърите, които ще дойдат и ще работят с Ашли на драго сърце. Помним Бенитес какви проблеми имаше със собственика и постоянно беше недоволен, че няма трансфери. И беше прав, разбира се. Но испанецът вече е минало. Стив Брус е настоящето.

Тази победа, постигната вчера, макар и срещу разклатен Манчестър Юнайтед може да бъде много важна за бъдещето. Чудеса от Нюкасъл никой не очаква, а просто малко по-стабилно представяне. Ясно е, че и този сезон ще бъде като предишните и клубът ще се бори за своето оцеляване. Но Стив Брус заслужава кредит на доверие най-малкото заради вчера. Треньор със своите плюсове и минуси, но събра смелост и дойде да работи в много трудни времена.

Стотици пъти вече е говорено, че докато не дойде нов собственик Нюкасъл не може да гони високи цели. И това се знае от всички фенове и специалисти, но отборът поне може да не се бори за оцеляването си до края.  Всеки иска да завърши колкото може по-нагоре в класирането, а „свраките” вече имат своите надежди след вчерашното си представяне. Дали идват малко по-светли дни за отбора от североизточна Англия? Тепърва предстои да разберем.

Автор: Дидо Калинков