Уест Хем постигна трета забележителна победа от началото на сезона в Премиършип. „Чуковете“ спечелиха с 2:1 като гост на Манчестър Сити в мач от шестия кръг на английското първенство. Това е първо поражение за „гражданите“ от началото на кампанията. Преди това воденият от Славен Билич отбор постигнаха успехи при визитите си на Арсенал и Ливърпул.

Уест Хем поведе с 1:0 в 6-та минута, когато Виктор Моузес с далечен премерен удар изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Джо Харт.

Николас Отаменди стреля опасно с глава в 13-та минута, но над напречната греда в аут.

Гостите отбеляза втори гол в 31-та минута, когато се получи голямо разбъркване в наказателното поле на Манчестър Сити, където Диафра Сако бе най-съобразителен и успя отблизо да изпрати топката за втори път във вратата на Джо Харт.

Адриан направи невероятно спасяване в 39-та минута, когато отрази далечен удар на Хесус Навас.

Серхио Агуеро разигра добре в 41-та минута, но ударът му бе отразен от Адриан.

Аржентинецът направи нов пропуск в 45-та минута, когато стреля над напречната греда в аут.

Манчестър Сити все пак успя да върне едно попадение във втората минута на добавеното време на първата част, когато Серхио Агуеро подаде към Кевин де Брюин, който с далечен удар изпрати топката във вратата на Адриан, който не се намеси по най-убедителния начин.

Манчестър Сити започна активно второто полувреме и в 48-та минута Яя Туре отправи опасен удар, но встрани от вратата на Адриан.

Яя Туре направи хубав пробив в 55-та минута, но ударът му бе спасен от Адриан.

Яя Туре получи перфектен пас в наказателното поле на Уест Хем в 63-та минута. Той бе оставен непокрит, но стреля неточно в аут.

Хесус Навас направи добър пробив в 65-та минута, но стреля от малък ъгъл и Адриан успя да избие в корнер. Три минути по-късно Яя Туре стреля, а топката рикошира в играч на Уест Хем и излезе в корнер.

Николас Отаменди стреля с глава в 85-та минута, но Адриан демонстрира невероятен рефлекс и успя да боксира в корнер.

Уест Хем можеше да стигне до победата в 89-та минута, но Джо Харт отрази далечен удар на Дмитри Пайе.

Уест Хем се изкачи на второ място в класирането с актив от 12 точки, докато Манчестър Сити е лидер с 15 точки.